Platforma Synesgy pro ESG reporting má GRI licenci

17. 9. 2024

GRI licenci získala naše globální digitální platforma Synesgy usnadňující získání dat pro aktivity v oblasti udržitelnosti včetně ESG reportingu. Toto partnerství znamená významný krok směrem k podpoře posuzování udržitelnosti dodavatelských řetězců po celém světě.

Platforma Synesgy se tímto stala součástí licenčního programu GRI. GRI licence potvrzuje, že splňuje globální standardy pro ESG reporting. Tento úspěch je výsledkem několikaměsíčního ověřovacího procesu vybraných ESG dotazníků v Synesgy ze strany GRI. Výsledkem je pro nás silnější vazba s GRI a upevnění naší pozice při pomoci podnikům v zodpovědném přístupu k jejich vlivu na životní prostředí, společnost a řízení.

ESG reporting dodavatelských řetězců

Platforma umožňuje nejen ESG reporting, ale také efektivní sledování ESG faktorů v dodavatelských řetězcích. Subjektům navíc usnadňuje plnit stále přísnější regulace, standardy a požadavky na transparentnost a odpovědnost.

Více o GRI licenci

Global Reporting Initiative vytváří mezinárodní standardy a pokyny pro výkaznictví o udržitelnosti. Ty subjektům umožňují transparentní reporting pro jejich stakeholdery, jako jsou zákazníci, akcionáři nebo zaměstnanci. Firmy a organizace GRI standardy používají k jednotnému transparentnímu zveřejňování informací o svých aktivitách například v oblastech:

  • spotřeba energie,
  • emise,
  • podmínky pro zaměstnance,
  • lidská práva,
  • ekonomický přínos pro společnost jako celek.

Licencování platformy Synesgy tak potvrzuje naše odhodlání nadále podporovat firmy v jejich cestě za udržitelností.